Hogyan vásárolhatok GlobalSign SSL tanúsítványt?

A GlobalSign SSL tanúsítványokat az online felületen keresztül lehet megrendelni, jelenleg az alábbi tanúsítvány típusok érhetőek el:

A szervereink többsége támogatja az SNI-t ami azt jelenti, hogy a megvásárolt SSL tanúsítvány helyes működéséhez nem szükséges dedikált IP cím vásárlása. Azonban a teljes kompatibilitás biztosítása érdekében érdemes lehet dedikált IP címet vásárolni. Az SNI-vel kapcsolatosan bővebb információt találhat ebben a cikkünkben.

GlobalSign SSL tanúsítvány vásárlása

A GlobalSign SSL tanúsítvány segítségével SSL titkosítással növelheti weboldala biztonságát. Az SSL tanúsítványok egyes típusaival - például a helyettesítő (wildcard) tanúsítványok -, lehetősége lesz a domain név illetve a domain név alatt létrehozott összes aldomain név titkosítására.

Az SSL tanúsítvány vásárlása előtt lehetősége van többféle módon létrehozni a vásárláshoz szükséges privát kulcsot, illetve a tanúsítvány aláírási kérelmet (CSR). Ezzel kapcsolatosan itt találhat részletesebb leírásokat:

Megrendelés lépésről lépésre

 1. Az SSL tanúsítvány vásárlását a https://admin.dotroll.com oldalon bejelentkezést követően lehet elindítani.
 2. Kattintson a felső menüsorban a Szolgáltatások / Új SSL rendelése menüpontra.
 3. Válassza ki azt a tanúsítvány típust amelyet meg kíván vásárolni, majd kattintson a Megrendelés most gombra.
 4. Válassza ki azt hogy az adott tanúsítványt milyen időszakra szeretné megvásárolni, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Az áttekintő oldalon lehetősége van a megrendelés módosítására, törlésére, amennyiben mindent rendben talál, akkor kattintson az Áttekintés gombra.
 6. A rendszerünk ezt követően megjeleníti a számlafizetői fiók adatait, illetve itt van lehetősége a fizetési mód kiválasztására is. A fizetés mód kiválasztását követően jelölje be az Elolvastam és elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket felirat előtti jelölő négyzetet, majd kattintson a Megrendelés elküldése gombra.
 7. Az oldal ezt követően meg fogja jeleníteni a megrendelés adatait, itt kattintson a Tovább az ügyfél felületre hivatkozásra.
 8. Ha a tanúsítvány díját online egyenlítette ki akkor a befizetés feldolgozását követően a rendszerünk az SSL Tanúsítvány konfigurálásaoldalra fogja irányítani, ahol lehetősége van az SSL tanúsítvány kiállításához szükséges CSR fájl feltöltésre, vagy elkészítésre. A felület az alábbiakra ad lehetőséget:
  1. A cPaneles tárhelyen elkészített tanúsítványokat a rendszerünk automatikusan le tudja kérdezni, így az azonnal kiválasztható
  2. Létrehozhat a cPanel fiókjába új privát kulcsot, és CSR fájlt
  3. Kiválaszthat olyan CSR fájlt amelyet az online felületen készített el korábban
  4. Készíthet teljesen új privát kulcsot, és CSR fájlt az online felület segítségével
  5. Lehetősége van korábban létrehozott CSR fájl feltöltésére is
  Miután a tanúsítvány aláírási kérelmet elkészítette, vagy feltöltötte meg kell adnia az adminisztratív kapcsolattartó adatait. Ezt követően kattintson a Kattintson a folytatáshoz gombra.
 9. A következő oldalon ki kell választania azt az email címet amelyre a GlobalSign a tanúsítvány kiadásához szükséges emailt fogja elküldeni.
  A felajánlott email címnek léteznie kell, ellenkező esetben a tanúsítvány kiadása nem fog megtörténni.
  Amennyiben nem létezik egyik cím sem és olyan domain névhez történik a tanúsítvány igénylése amelynek levelezése a DotRoll-nál van tárolva akkor az alábbi cikk segítségével hozható létre a postafiók: Hogyan tudok létrehozni postafiókot cPanelen?
  A kiválasztást követően kattintson a Kattintson a folytatáshoz gombra.

Miután a tanúsítvány megrendelése az online felületen keresztül megrendelésre,és befizetésre került, a rendszer továbbítja a megrendelés során feltöltött CSR fájlt a GlobalSign felé, akik egy angol nyelvű emailt fognak küldeni a korábban kiválasztott email címre. Ebben az e-mailben lehetőség van a tanúsítvány jóváhagyására. A jóváhagyást követően a tanúsítványt kibocsátó hatóság elkészíti az SSL tanúsítványt, majd e-mailben elküldi Önnek.

Hogyan telepíthető a GlobalSign SSL tanúsítvány?

Az SSL tanúsítvány kiadást követően a GlobalSign e-mailben el fogja küldeni a tanúsítványt, a kiválasztott email címre. Mindezek mellett a tanúsítvány az online felületről is bármikor elérhető.

Abban az esetben ha a tanúsítvány olyan domain névhez lett vásárolva amely a DotRoll cPaneles tárhely szolgáltatását használja akkor a tanúsítvány telepítése automatikusan megtörténik a kiadást követően.

Önnek a tanúsítvány telepítést követően az adott domain névhez tartozó weboldalt kell átirányítani HTTP protokollról HTTPS protokollra. Az átirányítás beállításáról bővebben az alábbi cikkünkben találhat részletes leírást: Hogyan irányíthatom át a látogatókat HTTPS protokollra?
 • 0 Felhasználó hasznosnak találta
Segített önnek ez a válasz?

Kapcsolódó cikkek

SSL tanúsítványok és a Server Name Indication (SNI) támogatás

Tartalom: Mi az az SNI? Szükséges dedikált IP cím vásárlása a megvásárolt SSL tanúsítvány...

CAA rekord

Tartalom: Mi az a CAA rekord? A CAA rekord lekérdezése A CAA rekord formátuma CAA rekord...

Biztonságos és nem biztonságos tartalom a weboldalon

Tartalom: Probléma Megoldás Relatív hivatkozások használata Minden meghívott forrást...

SSL tanúsítvány konvertálása

Különböző platformok és eszközök esetén szükséges lehet az SSL tanúsítványokat eltérő...

Hogyan készíthetek privát kulcsot és CSR fájlt Linux paranssorból?

Tartalom: Privát kulcs és CSR generálása Linux környezetből A tanúsítvány...